Μαρία Κουνέλη

Το διαθεματικό εκπαιδευτικό σενάριο που εκπόνησα στο σχολικό έτος 2009-2010 με την ΣΤ’ Τάξη έχει θέμα » Η ζωή των Ιθαγενών λαών της Αμερικής».


Το  σενάριο της δραστηριότητάς μας μπορείτε να το δείτε εδώ:

εκπαιδευτικό σενάριο

Στα πλαίσια αυτού του σεναρίου χρησιμοποίησα τέσσερα βίντεο δημιουργημένα με windows movie maker τα οποία αναφέρονται σε διαφορετικές πτυχές του πολιτισμού των Ινδιάνων.

Εννοιολογικός χάρτης με συνδέσμους - Θέμα: "ΙΝΔΙΑΝΟΙ"

Εννοιολογικός χάρτης με συνδέσμους – Θέμα: «ΙΝΔΙΑΝΟΙ»

Τέλος, χρησιμοποιήθηκε ένα σταυρόλεξο στημένο με το λογισμικό «HOT POTATOES» για να αξιολογηθούν οι νέες γνώσεις με ένα διασκεδαστικό και παιγνιώδες  μέσο.

Σταυρόλεξο "Ινδιάνοι"


Πέρα από τη διαθεματική προσέγγιση του πολιτισμού των Ινδιάνων, στα πλαίσια του μαθήματος της Γεωγραφίας και για την ενότητα «Αφρική» παρουσιάστηκαν ένα βίντεο φτιαγμένο με λογισμικό movie maker καθώς και μια παρουσίαση Power Point που λειτούργησε ως πολυμεσικό εργαλείο για να γνωρίσουν οι μαθητές τα δυο βασικά προβλήματα της αφρικανικής ηπείρου: την πείνα και το ρατσισμό. Μπορείτε να δέιτε την παρουσίαση, προς το παρόν χωρίς να υπάρχουν οι σύνδεσμοι…

Με την ίδια ομάδα μαθητών, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2008-09, ασχοληθήκαμε με το δέντρο στην τέχνη.  Σ’ αυτό το πρόγραμμα μας βοήθησε η μουσειοσκευή από το «ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ» . Τα έργα των παιδιών παρουσιάστηκαν σε έκθεση και απ’ αυτά δημιουργήθηκε το μικρό βίντεο που ακολουθεί.

Επίσης, με τα έργα των μαθητών και τα κείμενά τους, ετοιμάστηκε ένα μικρό βιβλίο το οποίο διατέθηκε και στο σχολικό μας παζάρι. Μπορείτε να το δείτε πατώντας:

to-dentro

Περισσότερα νέα και επικοινωνία στο:

http://mariakouneli.wordpress.com/

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s